fsdfg Menu

Kurs zawodowy: catering

Celem szkolenia jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie do prowadzeni lub pracy w firmie zajmującej się organizacja przyjęć.

Czas trwania kursu: 2  miesiące – (w przypadku gdy zajęcia odbywają się tylko w weekendy)

W przypadku gdy zajęcia odbywają się 3 x w tygodniu po 6 h czas trwania kursu 7 dni.

Liczba godzin 120 h

Koszt: 750 zł (wraz z badaniami lekarskimi)

Ramowe założenia programowe

  • Przygotowanie potraw
  • Obsługa konsumenta
  • Dekoracja sali
  • Dekoracja stołu i potraw
  • Etyka zawodowa
  • Techniki kelnerowania
  • Rodzaje bankietów
  • BHP
  • Przyjęcia cocktail-party i inne

Kursanci otrzymują materiały szkoleniowe – długopis, skoroszyt, materiały z wykładów

Na zakończenie kursu wydajemy dyplom ukończenia zawodowego kursu Europejskiej Uczelni Społeczno-Technicznej.